Warmtepomp Jorwert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Jorwert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verschillende elementen. Op deze pagina tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Jorwert.
warmtepomp-installateur-9023

 • Duurzame investering
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9023
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Jorwert

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit allerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jorwert heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Jorwert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij bruikbare leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9023).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder ontdek je samengestelde adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Jorwert kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €245,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €15.100. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Jorwert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jorwert

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. actuele subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7100. Een hybride oplossing is er vanaf €3400. De factuur is gebaseerd op meerdere zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23600Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16300 – €22100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €6725Relatief lage investering
Lucht-water€3600 – €6025Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €5250Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Jorwert verbruikt pakweg 1220 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €205 tot €340. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €130 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€659
Buitenlucht2375kWh€455€204
Bodemwarmte1600kWh€323€336
Hybride1500 kWh + 600 M3€488€171

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Jorwert?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Leeuwarden. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.leeuwarden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Jorwert. De omvang van de subsidie hangt af van model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €550 tot wel €1850. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Jorwert (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1550.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEP 052MS53 KW€7100,-
VaillantaroTHERM VWL 55/2 A (0010016408)5 KW€1800,-
GallettiLCP 071MS57 KW€6850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Jorwert aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor verhinder je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!