Warmtepomp Wergea

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Wergea? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Op deze pagina lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wergea.
warmtepomp-installateur-9005

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9005
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wergea

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan flink wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wergea biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wergea? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9005).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze website check jij uitgebreide informatie omtrent beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wergea kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €16.200. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Wergea (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wergea

Plaatsen in de buurt:

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs hangt af van verschillende onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27400Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15500 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4800 – €6575Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4700 – €6050Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2650 – €6650Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wergea verbruikt plusminus 1220 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €215 tot €315. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €125 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€749
Buitenlucht2300kWh€524€225
Bodemwarmte1750kWh€375€375
Hybride1600 kWh + 375 M3€562€187

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wergea?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Leeuwarden. Dit is een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.leeuwarden.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, vaak is er de ISDE-subsidie Wergea. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €775 tot wel €2700. Interesse naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wergea (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze om en nabij €1925.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij circa €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMCI008HM4 KW€1400,-
TraneCGWH11552 KW€6850,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 14F11 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Wergea aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!