Warmtepomp Hijum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hijum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Hijum.
warmtepomp-installateur-9054

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Los van de energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9054
Netnummer0518 (+31518)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hijum

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hijum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hijum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze website check jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9054).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje check jij toepasbare informatie over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Hijum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €14.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Hijum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hijum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van actuele subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verscheidene onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24000Veel vermogen, erg duur
Water-water€13000 – €24300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €7150Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4050 – €6825Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2475 – €6350Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hijum verbruikt ong. 1220 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €400. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €160 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€679
Buitenlucht2550kWh€441€238
Bodemwarmte2000kWh€306€373
Hybride1300 kWh + 350 M3€475€204

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hijum?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan hebben we de erkende groene lening bij de gemeenten Leeuwarden. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.leeuwarden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hijum. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €500 tot wel €3850. Informeren hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hijum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze zo’n €1650.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEW 062HS60 KW€7800,-
VaillantaroSTOR VWL B 270/50 KW€1250,-
GallettiMPE 015H13 KW€2450,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Hijum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!