Warmtepomp Alde Leie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Alde Leie? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Alde Leie.
warmtepomp-installateur-9071

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9071
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Alde Leie

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alde Leie kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Alde Leie? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9071).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Bijgaand bekijk je uitgebreide info inzake actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Alde Leie kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €19.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Alde Leie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alde-leie

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt bepaald door verscheidene onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16200 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4550 – €6950Eenvoudige installatie
Lucht-water€4550 – €6400Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2125 – €5750Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Alde Leie gebruikt circa 1220 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing varieert van €270 tot €380. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €175 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€688
Buitenlucht2750kWh€468€220
Bodemwarmte1750kWh€330€358
Hybride1375 kWh + 400 M3€502€186

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Alde Leie?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Leeuwarden. Het is een interessante lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.leeuwarden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Alde Leie. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot maar liefst €1850. Benieuwd naar de februari 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Alde Leie (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze grofweg €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2175.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLEW 071HL69 KW€8700,-
VaillantgeoTHERM VWS 220/3 (B/W) (0010018420)24 KW€4200,-
GallettiMPE 054H43 KW€5450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Alde Leie aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!