Warmtepomp Miedum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Miedum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal factoren. In het volgende kopje lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Miedum.
warmtepomp-installateur-9082

 • Een duurzame oplossing
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9082
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Miedum

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Miedum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Miedum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze website lees jij moeiteloos leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9082).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder check jij handige info met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Miedum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.600 en €23.800. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Miedum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-miedum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23700Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15600 – €24000Koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €6725Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4250 – €6925Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2075 – €6850Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Miedum consumeert ong. 1220 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €225 tot €325. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €190 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€698
Buitenlucht2700kWh€461€237
Bodemwarmte1850kWh€321€377
Hybride1325 kWh + 600 M3€496€202

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Miedum?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Leeuwarden. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.leeuwarden.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Miedum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €950 tot doorgaans €2050. Benieuwd naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Miedum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1700.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLEW 041WL45 KW€6300,-
VaillantgeoTHERM VWS 104/3 (0010009081)13 KW€3100,-
GallettiMPED005HM5 KW€1650,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Miedum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!