Warmtepomp Bears

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Bears? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check jij meer info over een warmtepomp kopen in Bears.
warmtepomp-installateur-9025

 • Goed voor het milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9025
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bears

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden meerdere oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bears kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bears? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze website vind je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9025).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop doorzoek jij actuele adviezen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bears kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €11.400. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Bears (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bears

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25700Veel vermogen, erg duur
Water-water€13100 – €24200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4900 – €6375Lage aanschafprijs
Lucht-water€4850 – €6000Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2100 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Bears verbruikt grofweg 1220 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €270 tot €380. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €170 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€661
Buitenlucht2450kWh€430€231
Bodemwarmte2075kWh€297€364
Hybride1550 kWh + 400 M3€463€198

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bears?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Leeuwarden. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.leeuwarden.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bears. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot gemiddeld €3300. Informeren naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bears (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je plusminus €1550.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEP 072MS69 KW€8700,-
VaillantaroTHERM VWL 115/2 A (0010016411)8 KW€1950,-
GallettiLCP 041PS39 KW€5050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Bears aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!