Warmtepomp Eagum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Eagum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een economische en duurzame benadering om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Eagum.
warmtepomp-installateur-9006

 • Volledig van het gas af
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9006
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eagum

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tal van installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eagum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Eagum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website doorzoek jij vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9006).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf ontdek jij actuele informatie over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Eagum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €190,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €13.000. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.525 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Eagum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eagum

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. allerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26100Veel besparen, relatief duur
Water-water€14600 – €20700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €6175Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3500 – €7375Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2400 – €5350Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Eagum gebruikt plusminus 1220 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €280 tot €370. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €125 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€750
Buitenlucht2350kWh€488€263
Bodemwarmte1725kWh€338€413
Hybride1550 kWh + 450 M3€525€225

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Eagum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Leeuwarden. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.leeuwarden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eagum. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €925 en lopen op tot wel €2100. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eagum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij zo’n €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiHWM0127 KW€2000,-
TraneCGWH12065 KW€8150,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 16F12 KW€2350,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Eagum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!