Warmtepomp Baard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Baard? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Baard.
warmtepomp-installateur-8834

 • Een energieneutrale woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio8834
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baard

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baard biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Baard? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website vind je zonder moeite erkende installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8834).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk je veelzijdige details die gaan over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Baard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €20.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Baard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baard

Plekken in de buurt:

Veel gekozen merken:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6700. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2200. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27900Geen geluid, relatief duur
Water-water€13900 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5050 – €7225Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3550 – €6400Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2600 – €6750Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Baard gebruikt ongeveer 1220 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €240 tot €340. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €130 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€719
Buitenlucht2775kWh€503€216
Bodemwarmte2100kWh€360€360
Hybride1325 kWh + 375 M3€539€180

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Baard?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Leeuwarden. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Baard. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot doorgaans €3300. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Baard (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1975.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiLCX 072HS51 KW€6400,-
TraneCXAX 023 HE SN44 KW€5550,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 108 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Baard aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!