Warmtepomp Jirnsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Jirnsum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere variabelen. Op deze pagina vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Jirnsum.
warmtepomp-installateur-9011

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9011
Netnummer0566 (+31566)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Jirnsum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jirnsum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Jirnsum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels warmtepomprevolutie.nl doorzoek je zonder problemen erkende installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9011).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In het volgende stukje vind je handige gegevens met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Jirnsum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €7.000 en €21.000. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.800 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Jirnsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jirnsum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel lagere gaskosten. Aan de hand van actuele subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7200. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3400. De eindfactuur wordt bepaald door diverse facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26900Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€15200 – €23100Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €7450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5350 – €7375Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2250 – €5900Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Jirnsum gebruikt circa 1220 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schatten we op €210 tot €385. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €150 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€653
Buitenlucht2475kWh€451€202
Bodemwarmte2025kWh€320€333
Hybride1475 kWh + 400 M3€483€170

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Jirnsum?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Leeuwarden. Het is een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Jirnsum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot plusminus €1650. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Jirnsum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiHWMC010H8 KW€1950,-
VaillantflexoTHERM VWF 57/4 + VWL 11/4 SA (0010016677)5 KW€1800,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 14F11 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Jirnsum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie betekent een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!