Warmtepomp Vlieland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Vlieland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €250,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vlieland.
warmtepomp-installateur-8899

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook werken als airco
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vlieland

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit fors wat versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlieland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Vlieland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze vergelijker ontdek jij zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8899).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je omvangrijke gegevens inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlieland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €20.200. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.375 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Vlieland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlieland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Aan de hand van een flinke subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7400. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3500. De factuur wordt getekend door diverse facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23500Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13300 – €20100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €6600Verwarmen en koelen
Lucht-water€4100 – €6250Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2025 – €5300Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vlieland verbruikt circa 1370 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €205 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€686
Buitenlucht2450kWh€446€240
Bodemwarmte1925kWh€309€377
Hybride1550 kWh + 425 M3€480€206

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vlieland?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Vlieland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Vlieland. Dit is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.vlieland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vlieland. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €675 tot wel €2050. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vlieland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op om en nabij €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RAS2.5WHVNP+RWM2.55 KW€1800,-
MDVMHC-V16W/D2N114 KW€2700,-
ToshibaEstia HWS-P804HR-E + HWS-P804XWHM3-E10 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Vlieland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee verhinder je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!