Warmtepomp Jellum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Jellum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Jellum.
warmtepomp-installateur-9026

 • Een energieneutrale woning
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9026
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Jellum

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jellum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Jellum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze website ontdek je direct de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9026).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide details inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Jellum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €195,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.900 en €23.500. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.875 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Jellum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jellum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Door middel van de hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6100. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door verschillende onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15600 – €22400Kan ook koelen
Lucht-lucht€3700 – €6250Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4550 – €7150Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2425 – €6250Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Jellum gebruikt ongeveer 1220 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €225 tot €370. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€662
Buitenlucht2700kWh€437€225
Bodemwarmte1925kWh€305€357
Hybride1450 kWh + 450 M3€470€192

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Jellum?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Leeuwarden. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.leeuwarden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Jellum. De omvang van de subsidie hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot maar liefst €2750. Nieuwsgierig naar de februari 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Jellum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLEP 042PS44 KW€6200,-
VaillantaroTHERM VWL 155/2 A (0010016413)9 KW€2200,-
GallettiLCP 051PS43 KW€5450,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Jellum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!