Warmtepomp Hilaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Hilaard? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een voordelige en verantwoorde wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €215,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse zaken. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hilaard.
warmtepomp-installateur-9027

 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook koelen is mogelijk
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9027
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hilaard

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat allerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hilaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hilaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool lees jij in korte tijd warmtepomp installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9027).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Bijgaand tref jij veelzijdige toelichtingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hilaard kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €310,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.000 en €20.800. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.325 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Hilaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hilaard

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, je realiseert veel minder stookkosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7400. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26700Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€14800 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €7125Relatief lage investering
Lucht-water€3500 – €7500Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€3000 – €5300Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hilaard consumeert om en nabij 1220 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €250 tot €375. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €125 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€663
Buitenlucht2675kWh€444€219
Bodemwarmte1625kWh€312€351
Hybride1425 kWh + 475 M3€477€186

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hilaard?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je kiezen voor de interessante groene lening bij de gemeenten Leeuwarden. Het is een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.leeuwarden.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hilaard. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €650 tot ongeveer €2350. Informeren naar de februari 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hilaard (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLEP 052PS53 KW€7100,-
VaillantaroTHERM VWL 55/3 A5 KW€1800,-
GallettiLCP 061PS52 KW€6350,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hilaard aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!