Warmtepomp Goutum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Goutum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Verderop vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Goutum.
warmtepomp-installateur-9084

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9084
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Goutum

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goutum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Goutum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze website ontdek jij zonder problemen installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9084).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder check jij handige raadgeving ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Goutum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.300 en €12.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.700 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Goutum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goutum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via een interessante subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride oplossing is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23400Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €24000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4650 – €7175Relatief voordelig
Lucht-water€3550 – €6150Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2600 – €6850Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Goutum gebruikt plusminus 1220 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €220 tot €400. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €180 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€700
Buitenlucht2325kWh€476€224
Bodemwarmte2025kWh€336€364
Hybride1325 kWh + 600 M3€511€189

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Goutum?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Leeuwarden. Kort gezegd een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaliter is er de ISDE-subsidie Goutum. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot ongeveer €2750. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Goutum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij grofweg €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiLEW 051WL53 KW€7100,-
VaillantgeoTHERM VWS 81/3 (0010009069)9 KW€2800,-
GallettiMPED008H7 KW€1850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Goutum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!