Warmtepomp Mantgum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Mantgum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €220,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt tref je meer info over een warmtepomp kopen in Mantgum.
warmtepomp-installateur-9022

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9022
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mantgum

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mantgum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Mantgum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vind je snel installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9022).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Onderstaand lees je accurate raadgeving inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Mantgum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €335,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.600 en €22.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.875 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Mantgum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mantgum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door specifieke aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24100Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16400 – €21400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €6250Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5200 – €6325Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2625 – €6300Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Mantgum verbruikt circa 1220 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €210 tot €365. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €145 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€658
Buitenlucht2425kWh€447€211
Bodemwarmte2050kWh€316€342
Hybride1575 kWh + 375 M3€480€178

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mantgum?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening in de regio Leeuwarden. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Mantgum. Hoeveel je krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot ongeveer €2450. Interesse naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Mantgum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiLEP 042MS44 KW€6200,-
VaillantgeoTHERM VWL 35/4 S (0010013076)2 KW€1350,-
GallettiLCP 061MS52 KW€6350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Mantgum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!