Warmtepomp Snakkerburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Snakkerburen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Snakkerburen.
warmtepomp-installateur-9083

 • Helemaal van het gas af
 • Kan woning ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilige oplossing
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9083
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Snakkerburen

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Snakkerburen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Snakkerburen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze website vergelijk je zonder moeite de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9083).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Bijgaand check jij veelzijdige raadgeving m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Snakkerburen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €22.900. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.075 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Snakkerburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-snakkerburen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een royale subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7500. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2500. De factuur komt tot stand door verschillende zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26700Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14100 – €20800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5500 – €6300Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5350 – €6475Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2400 – €5800Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Snakkerburen gebruikt pakweg 1220 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar fluctueert tussen de €205 tot €300. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €175 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€699
Buitenlucht2600kWh€468€231
Bodemwarmte1775kWh€329€370
Hybride1425 kWh + 475 M3€503€196

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Snakkerburen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Leeuwarden. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.leeuwarden.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Snakkerburen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot doorgaans €1800. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Snakkerburen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1850.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 042WL44 KW€6200,-
VaillantgeoTHERM VWS 61/3 (0010009068)7 KW€2800,-
GallettiMPED007HM6 KW€1750,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Snakkerburen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat warme lucht je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!