Warmtepomp Aa en Hunze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Aa en Hunze? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Aa en Hunze.
warmtepomp-installateur-9463

 • Draag bij aan een milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aa en Hunze

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aa en Hunze kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Aa en Hunze? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vind je snel warmtepomp installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9463).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hieronder bekijk jij toepasbare gegevens inzake de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Aa en Hunze kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €24.800. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.900 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Aa en Hunze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aa-en-hunze

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. ISDE subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2300. De totaalprijs wordt berekend door verschillende zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14600 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €7275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3550 – €7100Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €5650Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Aa en Hunze verbruikt pakweg 1880 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €320. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €185 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€650
Buitenlucht2800kWh€423€228
Bodemwarmte1700kWh€293€358
Hybride1450 kWh + 575 M3€455€195

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Aa en Hunze?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je profiteren van de duurzame groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.aaenhunze.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aa en Hunze. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot ongeveer €3750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Aa en Hunze (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosLZi089 KW€2200,-
MAXA Advantixi-HP 027044 KW€5550,-
ThermiaDiplomat Optimum G3 13RF15 KW€3300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Aa en Hunze aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan triple glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie leidt tot een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente