Warmtepomp Geelbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Geelbroek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Verderop tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Geelbroek.
warmtepomp-installateur-9455

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geelbroek

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geelbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Geelbroek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze pagina ontdek je binnen enkele minuten erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9455).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare info die gaan over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Geelbroek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €17.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Geelbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geelbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €1900. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €23400Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13100 – €22900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €6350Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3600 – €6950goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2075 – €5150Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Geelbroek consumeert ong. 1880 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing komt uit tussen de €260 tot €360. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €190 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€666
Buitenlucht2350kWh€453€213
Bodemwarmte2100kWh€320€346
Hybride1475 kWh + 550 M3€486€180

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Geelbroek?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.aaenhunze.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Geelbroek. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €825 tot doorgaans €2000. Interesse hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geelbroek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1700.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HautecHWL-A-30/2T-S (88LT0602SCLN5)18 KW€3100,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai NC (B/W)7 KW€2800,-
GallettiENE025HL25 KW€4150,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Geelbroek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in de woning verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!