Warmtepomp Vredenheim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vredenheim? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €300,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal zaken. Op deze pagina tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vredenheim.
warmtepomp-installateur-9445

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9445
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vredenheim

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan velerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vredenheim kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vredenheim? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze pagina bekijk je snel en eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9445).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Bijgaand tref jij samengestelde toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Vredenheim kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €20.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Vredenheim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vredenheim

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij lucratieve subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €5900. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2000. De totaalprijs komt tot stand door verscheidene variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24200Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €22100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4300 – €6675Lage aanschafprijs
Lucht-water€3500 – €6200Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €6000Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vredenheim gebruikt grofweg 1880 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing varieert van €275 tot €355. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €125 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€657
Buitenlucht2525kWh€427€230
Bodemwarmte1625kWh€296€361
Hybride1450 kWh + 475 M3€460€197

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vredenheim?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente Aa en Hunze. We hebben het over een een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.aaenhunze.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Vredenheim. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €1000 tot wel €2850. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vredenheim (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) ontvang je pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1650.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHWL-A-94/2 (88LA0192SCLN6)17 KW€3000,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5010.5 (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE012WS13 KW€2950,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vredenheim aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!