Warmtepomp Nooitgedacht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Nooitgedacht? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nooitgedacht.
warmtepomp-installateur-9449

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9449
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nooitgedacht

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn honderden onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nooitgedacht kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nooitgedacht? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door de warmtepomp-vergelijker vind je vandaag nog de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9449).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder check je bruikbare informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nooitgedacht heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €12.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.475 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Nooitgedacht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nooitgedacht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van actuele subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6500. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2800. De factuur wordt gebudgetteerd middels verschillende onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24500Veel vermogen, erg duur
Water-water€13600 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €6400Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4450 – €6975Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2600 – €6200Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nooitgedacht verbruikt ongeveer 1880 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €370. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €150 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€661
Buitenlucht2725kWh€456€205
Bodemwarmte1700kWh€324€337
Hybride1325 kWh + 575 M3€489€172

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nooitgedacht?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de unieke groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het betreft een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Nooitgedacht. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €525 tot ongeveer €3600. Onderzoek doen naar de subsidie in maart 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nooitgedacht (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1875.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HautecHWL-AS-56W (88LC0451SDLN1)10 KW€2300,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5014.5 (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE017WS18 KW€3450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nooitgedacht aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!