Warmtepomp Eexterveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Eexterveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene factoren. Verderop tref je meer info over een warmtepomp kopen in Eexterveen.
warmtepomp-installateur-9658

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9658
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eexterveen

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eexterveen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eexterveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze pagina lees je waardevolle installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9658).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand bekijk je uitgebreide raadgeving aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Eexterveen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €250,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.700 en €15.600. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Eexterveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eexterveen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2700. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van meerdere onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27500Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16200 – €25000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3850 – €7425Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5000 – €6675goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2250 – €5200Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Eexterveen gebruikt om en nabij 1880 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €210 tot €375. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€663
Buitenlucht2325kWh€464€199
Bodemwarmte1850kWh€332€332
Hybride1450 kWh + 450 M3€497€166

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Eexterveen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval hebben we de erkende groene lening via jouw gemeente Aa en Hunze. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Eexterveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €950 tot wel €2050. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eexterveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je om en nabij €1975.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€175, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Hewalexpcwu300sk-2,3kw0 KW€1100,-
Weishaupt / MonarchWWP L 6 AD4 KW€1700,-
HautecHWL-AS-52W (88LC0381SDLN1)8 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Eexterveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!