Warmtepomp Nijlande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Nijlande? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei variabelen. Verderop ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nijlande.
warmtepomp-installateur-9452

 • Verantwoorde investering
 • Constante verwarming van de woning
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Relatief weinig onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9452
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nijlande

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit honderden producten. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijlande kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nijlande? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website tref je zonder moeite installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9452).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. Bijgaand tref je toepasbare gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nijlande kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.600 en €19.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne HR-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.375 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nijlande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijlande

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van actuele subsidies krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2600. De uiteindelijke investering is afhankelijk van velerlei onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23900Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €24800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6475Relatief voordelig
Lucht-water€4500 – €7225Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2475 – €6200Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nijlande verbruikt om en nabij 1880 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €210 tot €380. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2400kWh€431€232
Bodemwarmte1875kWh€298€365
Hybride1400 kWh + 550 M3€464€199

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nijlande?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via de gemeente Aa en Hunze. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nijlande. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot maar liefst €2650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijlande (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) ontvang je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij grofweg €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHWL-A-38-S (88LH0381SCLN5)11 KW€2400,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai NC (B/W)6 KW€2800,-
GallettiENE022HS22 KW€4000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Nijlande aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!