Warmtepomp Rolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rolde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan meerdere aspecten. Hierna check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Rolde.
warmtepomp-installateur-9451

 • Milieubewuste keuze
 • Comfortabel leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Snel terugverdiend

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9451
Netnummer0592 (+31592)
Gasgebruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rolde

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verscheidene installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rolde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rolde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze pagina doorzoek jij bruikbare verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9451).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze pagina doorzoek jij accurate toelichtingen die gaan over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rolde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €335,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €12.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Rolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van ISDE subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6200. Een hybride variant is er vanaf €2000. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26300Veel besparen, erg duur
Water-water€15600 – €20000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5450 – €6300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3750 – €7350Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2125 – €6450Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rolde consumeert ongeveer 1880 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €280 tot €335. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €145 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2500kWh€463€199
Bodemwarmte2000kWh€331€331
Hybride1425 kWh + 375 M3€497€166

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rolde?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden meerdere zaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Aa en Hunze. Dit is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rolde. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot maar liefst €2250. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rolde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze circa €1800.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HautecHWL-A-30-S (88LH0301SCLN5)9 KW€2200,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5018.5 (B/W)13 KW€3100,-
GallettiENE022HL22 KW€4000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Rolde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!