Warmtepomp Amen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Amen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Verderop vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Amen.
warmtepomp-installateur-9446

 • Minder vervuiling
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9446
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Amen

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Amen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze website lees je in een zeer korte periode erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9446).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder tref je waardevolle aanbevelingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Amen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €285,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €17.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Amen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amen

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van de hoge subsidie behaal je een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23100Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14100 – €22200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4150 – €6525Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4150 – €6975Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2425 – €5300Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Amen gebruikt grofweg 1880 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €260 tot €325. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €130 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€658
Buitenlucht2750kWh€434€224
Bodemwarmte1975kWh€303€355
Hybride1350 kWh + 500 M3€467€191

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Amen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening bij gemeente Aa en Hunze. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, doorgaans is er de ISDE-subsidie Amen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €500 tot doorgaans €2300. Interesse hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Amen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHWL-AS-36W (88LC0211SDLN1)4 KW€1550,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5013.5 (B/W)13 KW€3100,-
GallettiENE017HL18 KW€3450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Amen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!