Warmtepomp Eleveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Eleveld? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eleveld.
warmtepomp-installateur-9456

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9456
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eleveld

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eleveld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Eleveld? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze vergelijker vergelijk jij in korte tijd de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9456).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je samengestelde gegevens die gaan over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eleveld kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €180,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €14.300. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.275 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Eleveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eleveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23600Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17900 – €20100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4750 – €6300Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4850 – €7225Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €6200Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eleveld gebruikt ong. 1880 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Delta of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €215 tot €400. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€667
Buitenlucht2550kWh€460€207
Bodemwarmte1775kWh€327€340
Hybride1450 kWh + 600 M3€494€173

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eleveld?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Aa en Hunze. We hebben het over een een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Eleveld. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en lopen op tot wel €2250. Interesse naar de januari 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Eleveld (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij zo’n €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHWL-A-38/2T-S (88LT0762SCLN5)22 KW€3500,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai RC (B/W)7 KW€2800,-
GallettiENE025HS25 KW€4150,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Eleveld aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de centrale verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!