Warmtepomp Eext

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Eext? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei facetten. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eext.
warmtepomp-installateur-9463

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Constante temperatuur
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Eext

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eext kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Eext? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl bekijk je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9463).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hieronder bekijk jij uitgebreide info ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eext heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €11.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.050 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Eext (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eext

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6400. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €1900. Het prijskaartje hangt af van verschillende zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€16800 – €21000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4350 – €7050Verwarmen en koelen
Lucht-water€3500 – €7200Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €6300Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Eext gebruikt grofweg 1880 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €310. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €170 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€673
Buitenlucht2350kWh€464€209
Bodemwarmte1875kWh€330€343
Hybride1325 kWh + 500 M3€498€175

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Eext?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Aa en Hunze. Het gaat om een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Eext. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €1000 en lopen op tot wel €3500. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Eext (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1625.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHWL-43-EC (88LI0261SDLN5)6 KW€1900,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai RC (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE033HS33 KW€5100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Eext aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!