Warmtepomp Gasselte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Gasselte? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €305,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gasselte.
warmtepomp-installateur-9462

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gasselte

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt honderden systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gasselte kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Gasselte? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met de warmtepomp-vergelijker doorzoek je veelzijdige erkende installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9462).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna check jij veelzijdige toelichtingen m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gasselte kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €16.200. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Gasselte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gasselte

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij actuele subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €7600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De factuur wordt bepaald door meerdere factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24300Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17500 – €24500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €6875Verwarmen en koelen
Lucht-water€5050 – €7150Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5050Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Gasselte verbruikt plusminus 1880 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €225 tot €300. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €150 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€672
Buitenlucht2675kWh€457€215
Bodemwarmte1925kWh€323€349
Hybride1600 kWh + 575 M3€491€181

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Gasselte?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Aa en Hunze. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.aaenhunze.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Gasselte. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €625 en lopen op tot wel €2000. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gasselte (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1850.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHWL-36-EC (88LI0211SDLN5)5 KW€1800,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai NC (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE030WS29 KW€4550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Gasselte aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!