Warmtepomp Balloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Balloo? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse aspecten. Op onze website lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Balloo.
warmtepomp-installateur-9458

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook koelen is mogelijk
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Balloo

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Balloo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Balloo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check jij snel en eenvoudig erkende installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9458).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna lees jij actuele info omtrent actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Balloo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €19.500. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Balloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-balloo

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €5500. Een hybride oplossing is er vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27800Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17800 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6700Zeer betaalbaar
Lucht-water€3950 – €6300Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2325 – €5200Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Balloo gebruikt plusminus 1880 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €240 tot €365. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €190 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€669
Buitenlucht2400kWh€435€234
Bodemwarmte1750kWh€301€368
Hybride1450 kWh + 600 M3€468€201

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Balloo?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Aa en Hunze. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.aaenhunze.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Balloo. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot doorgaans €3150. Informeren naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Balloo (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij om en nabij €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHWL-A-75/2T-S (88LT1502SCLN5)45 KW€5800,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai NC (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE025WS25 KW€4150,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Balloo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!