Warmtepomp Eexterzandvoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Eexterzandvoort? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €310,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Eexterzandvoort.
warmtepomp-installateur-9464

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9464
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eexterzandvoort

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eexterzandvoort heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Eexterzandvoort? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze website ontdek jij zonder problemen de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9464).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Verderop check jij veelzijdige info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eexterzandvoort kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €350,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.800 en €20.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.325 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Eexterzandvoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eexterzandvoort

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een royale subsidie geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2800. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels meerdere facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23300Veel besparen, prijzig
Water-water€15200 – €24400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4050 – €6300Verwarmen en koelen
Lucht-water€4750 – €6550Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2900 – €6500Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eexterzandvoort gebruikt ong. 1880 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €205 tot €395. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €140 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€674
Buitenlucht2325kWh€472€202
Bodemwarmte1625kWh€337€337
Hybride1500 kWh + 400 M3€506€169

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Eexterzandvoort?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de regio Aa en Hunze. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.aaenhunze.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Eexterzandvoort. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €525 tot plusminus €1700. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Eexterzandvoort (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ongeveer €2050.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHWL-48-EC (88LI0301SDLN5)7 KW€2000,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE033HL33 KW€5100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Eexterzandvoort aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!