Warmtepomp Noordenveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Noordenveld? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de besparing loopt op tot €270,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Noordenveld.
warmtepomp-installateur-9335

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Waardevermeerdering huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9335
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Noordenveld

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordenveld kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Noordenveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker doorzoek je veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9335).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek je praktische info ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Noordenveld heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €18.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Noordenveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordenveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €8000. Het hybride systeem koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met velerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26300Geen geluid, dure installatie
Water-water€15400 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €6675CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4050 – €6450Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2075 – €5950Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Noordenveld verbruikt grofweg 1680 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing fluctueert tussen de €260 tot €320. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€660
Buitenlucht2775kWh€455€205
Bodemwarmte1750kWh€323€337
Hybride1450 kWh + 350 M3€488€172

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Noordenveld?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via jouw gemeente Noordenveld. Dit is een speciale lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.gemeentenoordenveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Noordenveld. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €1000 en lopen op tot wel €3150. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Noordenveld (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosLZT.1002.NN59 KW€7050,-
MAXA AdvantixCalido 3000 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Inverter L15 KW€3300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Noordenveld aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente