Warmtepomp Assen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Assen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere factoren. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Assen.
warmtepomp-installateur-9401

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode-regio9401
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Assen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We onderscheiden diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Assen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Assen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van deze pagina bekijk jij in een zeer korte periode installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9401).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje bekijk jij actuele toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Assen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €245,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.300 en €15.300. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Assen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-assen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6000. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3400. De eindfactuur wordt vastgesteld door verschillende onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27300Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€15100 – €21200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €6225CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3800 – €7225Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2500 – €6900Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Assen consumeert om en nabij 1350 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €275 tot €320. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€651
Buitenlucht2400kWh€430€221
Bodemwarmte1925kWh€299€352
Hybride1475 kWh + 600 M3€462€189

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Assen?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Assen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er de duurzame groene lening in de regio Assen. We hebben het over een een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.assen.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Assen. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €575 tot wel €2000. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Assen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1900.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLZi1011 KW€2400,-
MAXA Advantixi-HP 0125 LT20 KW€3300,-
ThermiaMEGA L60 KW€7800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Assen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente