Warmtepomp Grolloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Grolloo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse variabelen. Hierna vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Grolloo.
warmtepomp-installateur-9444

 • Minder vervuiling
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9444
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Grolloo

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan tientallen installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grolloo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Grolloo? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze website bekijk je in korte tijd erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9444).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Onderstaand lees je actuele adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Grolloo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €14.500. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Grolloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grolloo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3200. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23100Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15100 – €23500Kan ook koelen
Lucht-lucht€4850 – €7200Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4350 – €6575Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €5750Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Grolloo verbruikt circa 1880 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €215 tot €335. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€656
Buitenlucht2475kWh€459€197
Bodemwarmte2100kWh€328€328
Hybride1600 kWh + 600 M3€492€164

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Grolloo?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Grolloo. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €550 tot ongeveer €2500. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Grolloo (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze grofweg €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€125, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHWL-A-94 (88LA0191SCLN6)17 KW€3000,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5008.5 (B/W)7 KW€2800,-
GallettiENE012WL13 KW€2950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Grolloo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!