Warmtepomp Marum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Marum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Marum.
warmtepomp-installateur-9363

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook koelen is mogelijk
 • Toekomstbestendig
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcodegebied9363
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Marum

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Marum? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij de warmtepomp-vergelijker ontdek jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9363).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Bijgaand lees je samengestelde raadgeving over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Marum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.100 en €21.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Marum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27600Hoog rendement, prijzig
Water-water€15900 – €22800Beste rendement
Lucht-lucht€5450 – €7275Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4300 – €7350Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2350 – €5000Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Marum consumeert pakweg 1750 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €270 tot €380. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €180 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€650
Buitenlucht2325kWh€455€195
Bodemwarmte2075kWh€325€325
Hybride1375 kWh + 450 M3€488€163

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Marum?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Marum?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening in de gemeente Marum. Dit is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.marum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Marum. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot maar liefst €2900. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Marum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1575.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€200, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 202-P41 KW€5400,-
Mitsubishi ElectricPH(R)50V4 KW€1700,-
TraneCXAX 030 HE SN54 KW€6550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Marum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente