Warmtepomp Deurze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Deurze? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei aspecten. Op onze website lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Deurze.
warmtepomp-installateur-9457

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Het verwarmen van morgen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9457
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Deurze

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deurze kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Deurze? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website doorzoek jij zonder moeite warmtepomp installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9457).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze website bekijk jij samengestelde adviezen over populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Deurze kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €12.400. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elk model heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Deurze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deurze

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Geholpen door een hoge subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De eindfactuur kan men berekenen met meerdere aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25200Passief koelen, relatief duur
Water-water€13100 – €22100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6050Werkt ook als een airco
Lucht-water€4950 – €7475goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €5000Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Deurze gebruikt om en nabij 1880 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €390. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €165 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€668
Buitenlucht2300kWh€468€200
Bodemwarmte1775kWh€334€334
Hybride1300 kWh + 450 M3€501€167

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Deurze?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Dit is een speciale lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Deurze. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €900 tot doorgaans €3650. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in januari 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Deurze (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHWL-A-56/2T-S (88LT1122SCLN5)32 KW€4500,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai (B/W)7 KW€2800,-
GallettiENE025WL25 KW€4150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Deurze aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!