Warmtepomp Annen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Annen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Annen.
warmtepomp-installateur-9468

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Toekomstbestendig
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9468
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Annen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden flink wat oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Annen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Annen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9468).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Bijgaand tref je omvangrijke aanbevelingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Annen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €335,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €23.200. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne gasketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.750 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Annen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-annen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. de huidige subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt berekend door verschillende zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23600Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€14600 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6275Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4000 – €6475Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2275 – €5100Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Annen gebruikt ong. 1880 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €275 tot €300. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €150 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€678
Buitenlucht2775kWh€461€217
Bodemwarmte1975kWh€325€353
Hybride1525 kWh + 425 M3€495€183

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Annen?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Aa en Hunze. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.aaenhunze.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Annen. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €800 tot plusminus €3100. Nieuwsgierig naar de februari 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Annen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1825.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-19A (88SF015ASCPA5)6 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai NC (B/W)14 KW€3200,-
GallettiEHW052HS54 KW€7200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Annen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!