Warmtepomp Regio Drenthe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Drenthe? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Drenthe.
warmtepomp-installateur-drenthe

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

Zoek een warmtepomp installateur in Drenthe

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drenthe kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter inspecteert het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Drenthe? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van onze tool vind je snel (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (drenthe).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Drenthe. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €975 en lopen op tot wel €2550. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Drenthe (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€300, bij een A++ label).

Nieuwe installateur zoeken in Aa en Hunze, Assen, Bedum, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Ooststellingwerf, Tynaarlo, Westerveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!