Warmtepomp Gieterveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Gieterveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. Als je iets verders scrollt lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Gieterveen.
warmtepomp-installateur-9511

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Waardevermeerdering huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9511
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gieterveen

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gieterveen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gieterveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij de warmtepomp-vergelijker lees je veelzijdige leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9511).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In het volgende stukje vind jij accurate gegevens over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Gieterveen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €23.500. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.650 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Gieterveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gieterveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke rekening komt tot stand door allerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27500Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14600 – €23100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4550 – €6725Verwarmen en koelen
Lucht-water€4400 – €6800Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2300 – €6350Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gieterveen verbruikt ongeveer 1880 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing vinden we terug tussen de €275 tot €385. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €150 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€699
Buitenlucht2350kWh€454€245
Bodemwarmte2100kWh€315€384
Hybride1475 kWh + 500 M3€489€210

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Gieterveen?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.aaenhunze.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaal is er de ISDE-subsidie Gieterveen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot doorgaans €3450. Interesse naar de februari 2023 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gieterveen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-25 (88SF0191SDPN5)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5013.5 (W/W)16 KW€3400,-
GalmetMaxima 7GT8 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Gieterveen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!