Warmtepomp Midden-Drenthe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Midden-Drenthe? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Verderop vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Midden-Drenthe.
warmtepomp-installateur-9433

 • Helemaal van het gas af
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Midden-Drenthe

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midden-Drenthe heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Midden-Drenthe? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door deze pagina vind je zonder problemen warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9433).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische toelichtingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Midden-Drenthe kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.300 en €13.300. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.275 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Midden-Drenthe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midden-drenthe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het resulteert in een significant lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16000 – €21700Beste rendement
Lucht-lucht€5150 – €7050Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3800 – €6950Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2850 – €5300Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Midden-Drenthe verbruikt circa 1670 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing ligt tussen de €275 tot €365. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€659
Buitenlucht2500kWh€448€211
Bodemwarmte2075kWh€316€343
Hybride1375 kWh + 475 M3€481€178

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Midden-Drenthe?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de duurzame groene lening in de regio Midden-Drenthe. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.middendrenthe.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Midden-Drenthe. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot ongeveer €2200. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Midden-Drenthe (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ong. €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLZT.1002.XL61 KW€7250,-
MAXA AdvantixCalido-D 2000 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Duo Inverter L15 KW€3300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Midden-Drenthe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente