Warmtepomp Nieuw Annerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Nieuw Annerveen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Nieuw Annerveen.
warmtepomp-installateur-9657

 • Een verantwoorde keuze
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9657
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuw Annerveen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit verscheidene installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw Annerveen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Nieuw Annerveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze website ontdek je in een zeer korte periode installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9657).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna tref je samengestelde aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw Annerveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €16.200. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.600 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw Annerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-annerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Dankzij interessante subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26700Passief koelen, erg duur
Water-water€16300 – €25000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4850 – €6000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4500 – €7200Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2025 – €6900Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nieuw Annerveen gebruikt circa 1880 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Eneco of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €210 tot €305. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €140 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2575kWh€457€205
Bodemwarmte2100kWh€324€338
Hybride1350 kWh + 550 M3€490€172

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuw Annerveen?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Aa en Hunze. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.aaenhunze.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuw Annerveen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot doorgaans €3750. Onderzoek doen naar de maart 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Nieuw Annerveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Hewalexpcwu200k-2,3kw0 KW€1100,-
Weishaupt / MonarchWWP L 28 I-220 KW€3150,-
HautecHWL-AS-48W (88LC0301SDLN1)6 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Nieuw Annerveen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!