Warmtepomp Oud Annerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oud Annerveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en ecologische oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oud Annerveen.
warmtepomp-installateur-9655

 • Een energieneutrale woning
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9655
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oud Annerveen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden fors wat producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud Annerveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Oud Annerveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website vind jij waardevolle leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9655).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Verderop lees je omvangrijke details inzake de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oud Annerveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.100 en €13.000. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.150 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Oud Annerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-annerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7400. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €28000Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €23900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6475Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3650 – €6800Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€3000 – €6000Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oud Annerveen gebruikt ongeveer 1880 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €260 tot €360. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €135 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€660
Buitenlucht2325kWh€442€218
Bodemwarmte1725kWh€310€350
Hybride1525 kWh + 450 M3€475€185

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oud Annerveen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt samen met jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.aaenhunze.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oud Annerveen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot gemiddeld €2750. Interesse naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oud Annerveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HeliothermHP20SWW28 KW€4600,-
Weishaupt / MonarchWWP L 20 I-214 KW€2700,-
HautecHWL-A-94/2 (88LA0192SCLN6)17 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Oud Annerveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!