Warmtepomp Nieuwediep

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuwediep? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €315,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei elementen. Als je iets verders scrollt vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nieuwediep.
warmtepomp-installateur-9512

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veilige oplossing
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9512
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwediep

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We onderscheiden fors wat versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwediep kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nieuwediep? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze website bekijk jij bruikbare de beste installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9512).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop check je handige aanbevelingen m.b.t. de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwediep kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €21.000. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.425 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwediep (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwediep

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een hoge subsidie heb jij een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2600. De eindfactuur is afhankelijk van velerlei facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25900Veel besparen, relatief duur
Water-water€15900 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6650Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4950 – €6925Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €6150Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuwediep verbruikt grofweg 1880 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €280 tot €315. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €145 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€700
Buitenlucht2700kWh€462€238
Bodemwarmte1750kWh€322€378
Hybride1325 kWh + 425 M3€497€203

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nieuwediep?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je kiezen voor een speciale groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het is een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.aaenhunze.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nieuwediep. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot ongeveer €2250. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwediep (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze zo’n €1900.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf grofweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-42 (88SF0301SDPN5)15 KW€3300,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5008.5 (W/W)7 KW€2800,-
GalmetMaxima 10GT11 KW€2900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuwediep aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!