Warmtepomp Anloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Anloo? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Anloo.
warmtepomp-installateur-9467

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9467
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Anloo

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit velerlei systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Anloo kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Anloo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website vergelijk jij moeiteloos de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9467).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Bijgaand tref jij accurate adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Anloo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.900 en €24.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.225 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Anloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-anloo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, je realiseert flink lagere energiekosten. Door middel van een flinke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25500Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €21500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €7400Relatief voordelig
Lucht-water€5450 – €6800Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2225 – €5000Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Anloo gebruikt ongeveer 1880 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €210 tot €365. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €180 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€677
Buitenlucht2475kWh€454€223
Bodemwarmte2050kWh€318€359
Hybride1550 kWh + 350 M3€487€190

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Anloo?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat eisen: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.aaenhunze.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Anloo. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot wel €3350. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Anloo (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ong. €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal pakweg €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HautecHWL-A-75/2TSE (88LT1502SC0E5.5)45 KW€5800,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai (B/W)12 KW€3000,-
GallettiEHW052HL54 KW€7200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Anloo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!