Warmtepomp Gasselternijveenschemond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Gasselternijveenschemond? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Verderop ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gasselternijveenschemond.
warmtepomp-installateur-9515

 • Een energieneutrale woning
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9515
Netnummer0599 (+31599)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gasselternijveenschemond

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit honderden versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gasselternijveenschemond biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gasselternijveenschemond? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze vergelijker tref jij in enkele stappen de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9515).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder check je waardevolle gegevens met betrekking tot de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gasselternijveenschemond heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.000 en €23.400. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft relevante plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Gasselternijveenschemond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gasselternijveenschemond

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij een hoge subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6800. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3300. De eindfactuur wordt getekend door allerlei aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25800Veel besparen, relatief duur
Water-water€17300 – €23700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5200 – €7000Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4950 – €7050Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2325 – €5450Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gasselternijveenschemond gebruikt circa 1880 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing varieert van €255 tot €375. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €150 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€702
Buitenlucht2700kWh€477€225
Bodemwarmte1775kWh€337€365
Hybride1475 kWh + 400 M3€512€190

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gasselternijveenschemond?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Dit is een interessante lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Gasselternijveenschemond. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot ongeveer €3350. Benieuwd naar de actuele subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gasselternijveenschemond (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergoeden ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze circa €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-75 (88SF0451SDPN5)21 KW€3900,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5014.5 (W/W)13 KW€3100,-
GalmetMaxima 16GT19 KW€3700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gasselternijveenschemond aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!