Warmtepomp Schipborg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Schipborg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Op deze pagina lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Schipborg.
warmtepomp-installateur-9469

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Aangenaam leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig storingen
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9469
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schipborg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schipborg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Schipborg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check je direct warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9469).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Onderstaand check jij actuele aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Schipborg kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €330,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €20.900. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Schipborg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schipborg

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7900. Het hybride systeem koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verscheidene variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23400Veel vermogen, erg duur
Water-water€14200 – €24700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4500 – €7425Eenvoudige installatie
Lucht-water€4200 – €7150Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2150 – €5550Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Schipborg gebruikt om en nabij 1880 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €220 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €190 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€679
Buitenlucht2575kWh€469€210
Bodemwarmte1800kWh€333€346
Hybride1400 kWh + 600 M3€502€177

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schipborg?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de unieke groene lening via de gemeente Aa en Hunze. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.aaenhunze.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Schipborg. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €750 en kunnen oplopen tot €2050. Interesse naar de april 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schipborg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij zo’n €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€125, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-35A (88SF0261SDPA5)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai RC (B/W)14 KW€3200,-
GallettiEHW052WL54 KW€7200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Schipborg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie leidt tot een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!