Warmtepomp Eexterveenschekanaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Eexterveenschekanaal? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Eexterveenschekanaal.
warmtepomp-installateur-9659

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Eexterveenschekanaal

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tientallen onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eexterveenschekanaal kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eexterveenschekanaal? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze website doorzoek jij snel en eenvoudig de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9659).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf check je bruikbare info aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eexterveenschekanaal kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €340,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €14.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Eexterveenschekanaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eexterveenschekanaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Dankzij een royale subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5700. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met verschillende variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26800Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13000 – €23900Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €6050Zeer betaalbaar
Lucht-water€4550 – €7275Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €5550Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Eexterveenschekanaal verbruikt ong. 1880 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €275 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €180 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1225m3€664
Buitenlucht2550kWh€432€232
Bodemwarmte1825kWh€299€365
Hybride1325 kWh + 400 M3€465€199

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Eexterveenschekanaal?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Aa en Hunze. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.aaenhunze.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Eexterveenschekanaal. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €625 tot gemiddeld €2600. Informeren naar de huidige subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eexterveenschekanaal (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Hewalexpcwu300k-2,3kw0 KW€1100,-
Weishaupt / MonarchWWP L 9 AD5 KW€1800,-
HautecHWL-AS-56W (88LC0451SDLN1)10 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Eexterveenschekanaal aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!