Warmtepomp Gasselternijveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Gasselternijveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Hierna check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Gasselternijveen.
warmtepomp-installateur-9514

 • Duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9514
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gasselternijveen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gasselternijveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Gasselternijveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze vergelijker doorzoek jij zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9514).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat benut de energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In het volgende stukje lees jij accurate aanbevelingen over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Gasselternijveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.100 en €13.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.800 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Gasselternijveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gasselternijveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6800. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2700. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23800Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16500 – €20200Ook koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7475Zeer betaalbaar
Lucht-water€3650 – €7425goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2800 – €5400Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Gasselternijveen verbruikt ongeveer 1880 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €245 tot €390. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €175 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€701
Buitenlucht2325kWh€470€231
Bodemwarmte2075kWh€329€372
Hybride1525 kWh + 600 M3€505€196

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gasselternijveen?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.aaenhunze.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Gasselternijveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot maar liefst €2850. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gasselternijveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze zo’n €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-60 (88SF0381SDPN5)18 KW€3600,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5011.5 (W/W)10 KW€2800,-
GalmetMaxima 12GT14 KW€3200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Gasselternijveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!