Warmtepomp Gasteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Gasteren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Op onze website bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Gasteren.
warmtepomp-installateur-9466

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijke installatie
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gasteren

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gasteren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Gasteren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze vergelijker lees jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9466).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk je omvangrijke info inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gasteren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €12.800. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Gasteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gasteren

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door verscheidene variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27600Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15400 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €6000Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4150 – €6975Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2450 – €7000Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Gasteren gebruikt om en nabij 1880 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Essent of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €270 tot €360. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €160 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€676
Buitenlucht2725kWh€446€230
Bodemwarmte1675kWh€311€365
Hybride1525 kWh + 425 M3€480€196

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gasteren?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Aa en Hunze. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.aaenhunze.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gasteren. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot ongeveer €2350. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gasteren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHWL-A-94/2T (88LD0382SCLN6)69 KW€8200,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai RC (B/W)12 KW€3000,-
GallettiENE033WS33 KW€5100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Gasteren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!