Warmtepomp Ekehaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Ekehaar? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan meerdere zaken. Als je iets verders scrollt tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ekehaar.
warmtepomp-installateur-9454

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan woning ook koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31880 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ekehaar

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt allerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ekehaar kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ekehaar? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze website lees jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9454).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Onderstaand bekijk jij actuele informatie die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Ekehaar kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.300 en €17.400. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.175 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Ekehaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ekehaar

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een interessante subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door allerlei factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25400Veel besparen, erg duur
Water-water€14700 – €21600Beste rendement
Lucht-lucht€3950 – €6850Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4750 – €6200Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2100 – €6650Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ekehaar gebruikt circa 1880 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €280 tot €370. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €160 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€665
Buitenlucht2575kWh€446€219
Bodemwarmte1625kWh€313€352
Hybride1300 kWh + 450 M3€479€186

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ekehaar?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Aa en Hunze. Dit is een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ekehaar. De omvang van de subsidie komt tot stand door model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot plusminus €3750. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ekehaar (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHWL-A-56-S (88LH0561SCLN5)16 KW€2900,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai (B/W)6 KW€2800,-
GallettiENE022WS22 KW€4000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ekehaar aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!