Warmtepomp Gieten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Gieten? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Hierna bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Gieten.
warmtepomp-installateur-9461

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcodegebied9461
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gieten

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gieten kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gieten? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool bekijk je vandaag nog installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9461).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk je actuele adviezen inzake de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gieten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.100 en €11.800. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.175 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Gieten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gieten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door lucratieve subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6700. De hybride warmtepomp is er vanaf €2700. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verscheidene zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24100Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €20200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4850 – €7350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4450 – €7225Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2200 – €6400Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Gieten gebruikt pakweg 1880 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €245 tot €320. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €195 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€671
Buitenlucht2500kWh€450€221
Bodemwarmte1675kWh€315€356
Hybride1325 kWh + 525 M3€483€188

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Gieten?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aa en Hunze?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.aaenhunze.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Gieten. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 en kunnen oplopen tot €3350. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Gieten (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHWL-25-EC (88LI0191SDLN5)5 KW€1650,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai (B/W)9 KW€2800,-
GallettiENE030WL29 KW€4550,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Gieten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!