Warmtepomp Marwijksoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Marwijksoord? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je meer info over een warmtepomp kopen in Marwijksoord.
warmtepomp-installateur-9448

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode-regio9448
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31880 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Marwijksoord

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marwijksoord kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Marwijksoord? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze website tref je bruikbare (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9448).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de volgende paragraaf tref je omvangrijke adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Marwijksoord kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €23.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Marwijksoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marwijksoord

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door een interessante subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2000. De eindfactuur is afhankelijk van verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23000Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €22500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7125Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5250 – €6025goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2075 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Marwijksoord gebruikt circa 1880 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €255 tot €325. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €200 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€660
Buitenlucht2525kWh€449€211
Bodemwarmte2000kWh€317€343
Hybride1350 kWh + 575 M3€482€178

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Marwijksoord?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Hij werkt samen met jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aa en Hunze?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Aa en Hunze. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.aaenhunze.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Marwijksoord. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €975 tot ongeveer €3550. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Marwijksoord (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HautecHWL-AS-52W (88LC0381SDLN1)8 KW€2100,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5011.5 (B/W)7 KW€2800,-
GallettiENE017WL18 KW€3450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Marwijksoord aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!