Warmtepomp Papenvoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Papenvoort? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende variabelen. Hierna tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Papenvoort.
warmtepomp-installateur-9447

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te programmeren
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
Netnummer0592 (+31592)
Gasgebruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Papenvoort

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tientallen producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Papenvoort kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Papenvoort? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind je moeiteloos de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9447).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze pagina tref jij toepasbare adviezen over populaire warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Papenvoort kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €23.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.500 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Papenvoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-papenvoort

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij interessante subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €8000. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. Het prijskaartje kan men berekenen met allerlei variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27700Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €24100Ook koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €6600Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5400 – €6575Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2075 – €6950Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Papenvoort gebruikt om en nabij 1880 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing varieert van €255 tot €400. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €180 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€659
Buitenlucht2750kWh€442€217
Bodemwarmte1975kWh€310€349
Hybride1325 kWh + 525 M3€474€185

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Papenvoort?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Aa en Hunze?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we een speciale groene lening via de gemeente Aa en Hunze. Kort gezegd een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.aaenhunze.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Papenvoort. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €775 tot plusminus €1950. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Papenvoort (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op pakweg €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHWL-AS-48W (88LC0301SDLN1)6 KW€1900,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5008.5 (B/W)6 KW€2800,-
GallettiENE017HS18 KW€3450,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Papenvoort aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie resulteert in een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!